2012. jún. 29.

Az ideális hajfesték nyomában - Kallos Glow hajfestékek

Beletelik egy kis(?) keresgélésbe, amíg az ember rátalál az ideális hajfestékre, bármilyen színről is legyen szó.
Igaz ez abban az esetben, ha dobozos, boltban/fodrászkellékben kapható festékkel mi állunk neki ütyködni, de még abban az esetben sem biztos a nekünk tetsző végeredmény, ha fodrászra bízzuk magunkat.

Én már lassan 9 éve vagyok festett szőke. Voltam bézsszőkétől kezdve rezes-sárgás szőkén át egészen a hirtelen-hidrogén szőkéig.
Mindig is a hamvas szőke tetszett és arra törekedtem, hogy valahogy elérjen ezt a bizonyos színt....aki festett szőke, az tudhatja, hogy egy szép szőke árnyalatot, ami nem mű, nem sárga-rezes és nem hamuszínű, baromi nehéz eltalálni!

Néhány hete a segítségeteket kértem, hogy hol kaphatok Kallos Glow hajfestéket. Jelentem azóta a 4. doboz festéket fogyasztottam és ugyan még most sem vagyok 100%-ig elégedett, de talán 90-ig igen. nagyon nehéz kiíírtani a sárgás elszíneződést, amit egy év fodrászhoz járás alatt a hajamba ivódott...

A hajam magánéletét követően rátérek magára a hajfestékre.
Két árnyalatot próbáltam. Először a 120-as számú fényszőkét vetettem be, ezt követően a további 3 doboz a 902-es bézsszőke volt.
A kettő között annyi a különbség, hogy a bézsszökében több a hamvasító, hidegebb szőke a végeredmény.
Az alábbi megállapítások mindkét színre vonatkoznak.

A doboza nagyon tetszik, pink, hologramos felirattal.
Tartalma:
  • 1db üres flakon
  • 1db kis tubus színelőhívó
  • 2 tasak oxidáló emulzió (továbbiakban oxi)
  • 1 pár gumikesztyű
  • és persze a leírás

És itt rögtön meg is fogalmaznám az első kritikát. Az oxik ugye tasakban vannak és a perforáció szerint keresztbe végig fel kell szakítani.
Én első alkalommal, persze kis gyanútlanul felszakítottam (nem szakad túl könnyen), ami azért baj, mert a keletkező rés, amin kifolyik a trutymó sokkal szélesebb, mint a flakon szája. Nagyon nehéz beleügyeskedni különösebb veszteségek nélkül. Persze azóta már csak ollóval lecsapom az egyik kis csücskét a tasaknak és így sokkal egyszerűbb az anyagot a flakonba juttatni, de mégis....én sokkal jobban kedvelem azt a megoldást, mikor vagy a színelőhívő vagy az oxi már eleve a flakonban van, vagy az oxit is lehetne szimplán tubusba tenni, hiszen tök mindegy, hogy összetévesztjük-e a színelőhívóval, úgyis össze kell keverni.
Tehát ez a tasakos megoldás kifejezettan "pain in the ass".


A következő problémám a flakonnal adódott. A csőrén a lyuk sokszor nem elég széles, így minden egyes nyomás előtt rázogatni kell, hogy levegő jusson bele és folyjon a festék (nem lehet kiszélesíteni a csőrön a nyílást, túl merev a műanyag).

Ezt a két technikai kellemetlenséget leszámítva nincs több kifogásom.
A két komponens jól elegyedik, nincsenek benne apróbb por darabkák. Nem túl folyós, nem is krémes, könnyen eloszlatható.
Hatóidőnek 30 percet ír. Én 35 percig szoktam rajtahagyni, mert régebbi emlékeim szerint az előírt hatóidő általában sose elég....a töve sokszor sötétebb maradt.
Örömmel jelentem, hogy 35 perc alatt tökéletesen leszívja a hajtőt.
A 35 perc letelte után a maradék festékhez engedek egy kis vizet, hogy folyósabb legyen. A hajamat megnedvesítem és ráöntöm a felhígított festéket. A művelet olyan, mintha hajat mosnék, de ez esetben a festékkel.
Ezt 5 percig hagyom rajta majd leöblítem és alaposan hajat mosok.
Ha nem vagyok sietősben akkor hajpakolást is teszek rá.

Ami azt illeti, az eddigi drogériás hajfestékekhez képest nagyon meg vagyok elégedve ezzel a hajfestékkel.
  • Jól leszívja a hajtövet kb. az előírt hatóidő alatt
  • Nem sárgul és nem rezesedik, ami számomra talán a legfontosabb
  • Nem roncsolja a hajat

Negatívumként a csomagolással kapcsolatos fenntartásaimat már kifejtettem.

Szerintem ez egy egészen kiváló hajfesték, pláne ha az árát is figyelembe vesszük!
Egy doboz kb 400.- (nem emlékszem pontosan :->)

Ha kipróbáljátok, remélem Nektek is hasonló kellemes tapasztalatotok lesz! :)

11 megjegyzés:

Kriszti írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

Én is használtam már a bézs szőkéjét illetve legutóbb a gyöngyszőkéjét és szipi-szupi lett az eredmény!!!:)

Zsofi írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

400???? Én ugyan nem festem a hajam, de anyumnak viszont én szoktam, pont ilyen hamvasszőkére, úgyhogy nagyonnagyon kíváncsi vagyok hol lehet ilyet kapni.. előre is meni tenksz! :]

paphu írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

Kriszti, a gyöngyháznak milyen a színe? Nem túl szürkés?

Zsofi, én a nagydiófa utcai kallos boltban szoktam venni. Itt van a többi bolt címe: http://www.kallos.com/elerhetosegek.html

Kriszti írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

A dobozán valóban elég fehéres/szürkés de a hajamon a végeredmény egyáltalán nem lett az, talán icipicivel világosabb, mint a bézs szőkéje, de egyáltalán nem szürke!;)

Thündérke írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

Nagyon tetszik a végeredmény:$ szép ez a szín!

Nóra írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

hú,3 festés után már látványos nagyon a változás,szép :)

Annie írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

Tetszik a hajszíned. :)
Én is állandóan szenvedtem vele, amikor szőke voltam. Persze fodrászhoz jártam én is, de sokszor nem olyan lett a végeredmény, mint amilyen szőkét szerettem volna.

Andrea Parragh írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

Sziasztok! Én ma festettem be a Glow 910-es világos hamvasszőkéjével és az eredmény egyedülálló és fantasztikus! Hihetetlen, 290,-Ft-ért vettem darabját az One Eurós szaküzletben és csak azért, mert csupa jókat olvastam róla itt a neten. Nekem mindegyik DM-estől sárga, vöröses volt a töve, de mindig, mindegyiktől, erre úgy döntöttem, fodrásszal csináltatom. Havi 7000-ért csinálta meg a fodrász állítólag csak Wellával dolgozott és minden alkalommal 1 hét elteltével mosás után sárga lett a töve, a végek meg fehérek. Azt mondta a fodrász, elhalt a hajam és azért nem fogja be a végeket a festék. Ez egy akkora baromság, tessék, én meg tudtam csinálni, a leírás szerint 30 perces hatóidővel olyan lett a hajszínem, mint a képen lévő nőé, egy az egyben teljesen olyan, ilyen még nem volt, hogy megegyezett volna a kép és az én hajszínem. Nem lett sárga, sem vörös, de még foltos sem!! Én holnap visszamegyek az üzletbe, és a teljes készletet felvásárolom a polcról, mert ha 10 dobozzal veszek, akkor is még csak 2900-nál tartok és nem pedig 7000,-. Nekem 2 doboz kell, mert váll alatti a hajam hossza. Festés után a mosásnál összefésültem az egészet fejtetőre lófarokba és levágtam 2 cm-t a lófarokból és hihetetlen, meneteles lett egységesen, egészséges, nem törik, gyönyörű a fénye és tökéletes a színe. Fogadjátok el a véleményemet, mert már 20 éve festem a hajam, rengeteg fodrászt kipróbáltam, mindig elégették a hajvégeket, mert addig beszélgetnek és forró levegőt fúvatnak egy helyben a hajadra, mondván, nem lehet állítani a hajszárítóján a hőfokot, azért csinálják ezt, hogy visszamenj legközelebb vágatni is, mert széttörte előzőleg a hajadat a 100 fokkal. Ezt tapasztalatból mondom, a legtöbb ezt csinálja, nem figyelnek oda a hajgondozásra! Nekik úgyis tök mindegy, mert előbb-utóbb visszamész, ha gond van a hajaddal. A legegyszerűbb, ha hosszú a hajad, összefogni vizesen, vagy szárazon egy gumival és utána a teljes hosszból egy nyisszantással levágod, mindenhol egyformán esik le az a vég és meneteles is lesz ráadásul, attól függ, meddig húzod hátra az egészet. Lehet fejbúbon, lehet egészen homlokig és utána vágni. Nekem ezt Németországban csinálta egy mesterfodrász, mikor kint éltem és mindig jó volt az eredmény, az egész csupán 5 perc és tökéletes. Tehát a Glow világos hamvasszőke tökéletes választás azoknak, akik nem akarnak sárgán rikítani, mint a napraforgó és szürkén sem, mint a leőszült nagymamák! Ez egy teljesen természetes hamvas szín. Ajánlom azoknak is, mint jómagam, akinek rengeteg a hajszínében a vörös pigment! Sziasztok, szép napot és sok sikert mindenkinek! Andi

Adrienn Milo írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

@Andrea Parragh Ez nagyon jól hangzik, én most akarom befesteni a csibesárga hajam, most láttam életemben először ilyen festéket, az utolsó filléremből vettem meg, viszont a doboz alján a PD (ami gondolom a lejárati dátum) szerint január 23-án lejárt, ezért most nem tudom mit csináljak, szerinted kenjem rá nyugodtan? Félek hogy valami rosszat fog tenni a hajammal. :D Előre is köszi a választ!

Nóra Szentiványi írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

Amit garantáltan tudok nektek ajánlani,az a White Hair,mert Kevin Murphy festékekkel dolgoznak,a fodrászok is ügyesek. Nem érdemes kísérletezni szerintem,ha az ember hajáról van szó,főleg,hogy a Kallos-ról sok rosszat olvasni :/ Tapasztalatból írom,nekem a Kallos festékek tették tönkre a hajam :/

Orsolya Simó írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

sziasztok tudtok segíteni hogy zuglóba hol lehet Glow csokoládé barna 653 hajfestéket venni?

Megjegyzés küldése

Rólunk

Népszerű bejegyzések

Keresés