2011. nov. 23.

VS. #01 - szemhéjalapozók

Mikor egy bizonyos funkciójú terméket szeretnénk, pár órás internetes felfedező túra után általában 2-3 termékre szűkül a kör.
Én órákat, ha nem napokat tudok tökölni azon, hogy melyiket vegyem meg végül.
Általában az minden oldalon le van írva, hogy xy cucc miért jó/nem jó, de hogy mi a különbség és hogy egyik vagy másik miben tér el...nos ilyen leírással nem gyakran találkozni.
Ezekben a bejegyzésekben pont a különbségekre fogok rámenni, azt elősegítve, hogy minél könnyebben el tudjátok dönteni, hogy nektek melyik kozmetikum a legideálisabb.


VS. #01 - Szemhéjalapozók: MAC vs. NYX


MAC
painterly paint pot
NYX
HD eyeshadow base

Csomagolás
Pici üvegtégely; első ránézésre nagyon kevésnek tűnik, de csak egy icipici kell belőle, nagyon sokáig elég. Ecsettel vagy a kis kezünk segítségével lehet kibányászni a produktumot.
Tartalom: 5g
4 / 5
Szempillaspirálok csomagolásához tudnám hasonlítani. Az applikátor segítségével tudjuk kinyerni az anyagot, amit aztán az ujjunkkal vagy ecsettel tudunk eldolgozni.
Tartalom: 8g
5 / 5

Szín
Bőrszínű, nagyon jó fedőképességű. Szép, egyenletes felületet lehet vele elérni.
5 / 5
Bőrszínű, de csak pici fedése van.Nem tűnteti el a bőrhibákat, egyenletlenségeket.
3,5 / 5

Állag
Nagyon sűrű, szillárd "halmazállapotú".  Kicsit felmelgítve  krémesebb, könnyebben kenhető, de alapesetben kissé nehézkes az eldolgozása. Ha szárazabb a bőrünk, mindenképpen használjunk előtte hidratáló krémet, különben csúnya, kiszáradt foltokat hagyhat felvitel után.
4 / 5
Nagyon könnyú, krémes állaga van. Könnyen szétoszlatható és egyáltalán nincs szárító hatása.
5 / 5

Tartósság
BOMBAbiztos!
5 / 5
Szintén!
5 / 5
Ár*
17,50$ = 4000 HUF
4 / 5
7$ = 1600 HUF
5 / 5

Pozitívumok
  • nagyon jó fedőképesség
  • tartós
  • nagyon sokáig elég
  • praktikus csomagolás
  • alacsony ár
  • tartós

Negatívumok
  • nehezebb szépen eldolgozni
  • viszonylag drága
  • -

ÖSSZESEN

*Az árnál a hivatalos oldalon feltűntetett árak szerepelnek. VÉLEMÉNY: Már közel egy éve használom a MAC paint potját. A NYX szemhéjalapozót még csak 2 hónapja szereztem be, így még nem igazán alakult ki erősebb kötődés :) Összeségében, lehet, hogy csak megszokásból de én a MAC paint potját szeretem jobban, pont a nagyon jó fedőképessége miatt. Azonban (ahogy a pontozásból is kitűnik) mind a kettő beváltja azt az ígéretet, miszerint tartóssá teszi a szemhéjpúdert és megakadályozza annak ráncokba való "beülését".

Dear English speaking visitors! I decided to write my product reviews in English aswell. But since I'm on the bottom side of the lazy-o-meter it'll take some time to write this certain review in English. Please bear with me! :) But don't forget to check back for this and more reviews! Thanks for stopping by!

3 megjegyzés:

Nóra írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

Nagyon jó kis összehasonlítás lett,bár a végén ez a 4,5/5 és 4,5/5 nem könnyíti meg a választást :D Bár bevallom,nálam az ár miatt simán a NYX felé lendíti :P Apropó, ilyen táblázatot hogy lehet csinálni? Annyira jól néz ki :)

paphu írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

azért kaptak egyforma pontszámot, mert mindkettő szuper szemhéjpúderalap, de más-más miatt jó/rossz :)
HTML a barátod ;)

makeupcakes írta... Best Blogger Tips[ válasz a hozzászólásra ]Best Blogger Templates

Nekem a NYX-től a nem HD-s alap van meg, nagyon szeretem, teljesen elégedett vagyok vele. :) Ő volt életem első szemhéjalapja, a blogok olvasásáig azt se tudtam, létezik ilyen. :D

Megjegyzés küldése

Rólunk

Népszerű bejegyzések

Keresés